New York Sour
Subtil balance mellem citrus og bourbon
Tag et sip af New Yorks atmosfære
En traditionel sour-cocktail er et mix af spiritus, sukker og citrus. Sour-kategorien indeholder mange af nutidens mest populære cocktails, som Whiskey Sour. Derudover byder kategorien på Daiquiri og Pisco Sour, der også har fået en stor del af verdensbefolkningens kærlighed.
New York Sour er en opdateret version af opskriften på Whiskey Sour. Den eneste forskel er, at du ved en New York Sour floater tør rødvin på toppen. Vinen giver sine aromatiske egenskaber videre til cocktailen og tilføjer den flotteste, dybe røde farve.
Det første spor af en New York Sour så vi mellem 1870’erne til 1880’erne. Godt nok under andre navne, f.eks. Continental Sour. Cocktailen blev muligvis skabt i Chicago, men med tiden tog New York-mærket over.
Opskrift på New York Sour
Ingredienser
- 6 cl bourbon
- 3 cl frisk citronsaft
- 2 cl sukkersirup
- 1,5 cl æggehvide
- 1,5 cl rødvin
- Isterninger
- Garnish: maraschino kirsebær og citron zest
Fremgangsmåde
- Fyld et lowball glas med isterninger.
- Fyld en shaker halvt med isterninger.
- Hæld bourbon, citronsaft, sukkersirup og æggehvide i shakeren og shake hårdt, indtil det er godt afkølet.
- Strain over i lowball glasset.
- Hæld langsomt rødvinen over bagsiden af en barske, så vinen floater oven på cocktailen.
Tips til opskriften
En New York Sour kan laves med enten bourbon eller rye whiskey. Hvis du bruger rye whiskey i stedet for bourbon, får du en mere krydret version af cocktailen. Bourbonen giver derimod en sødere smagsoplevelse.
Brug gerne frisk citronsaft i cocktailen. Det giver en helt anden syrlighed, end den citronsaft du får på flaske.
I opskriften på en New York Sour bruger du rødvin. Eksempler på gode rødvine til cocktailen er: Shiraz, Malbec, Cabernet Sauvignon eller Zinfandel.
Sidst, men ikke mindst, anbefaler vi, at du shaker med æggehvide. Det binder hele cocktailen perfekt sammen og skaber en silkeblød konsistens. Du kan undvære den, men det giver en anden oplevelse.
Lignende cocktails
Variationer af New York Sour
New York Sour er i forvejen en variation af den traditionelle Whiskey Sour. Derfor er der ikke mange variationer af denne cocktail.
Du kan dog variere opskriften ved at vælge forskellige slags vine til at toppe med. Derudover kan du lade være med at bruge æggehvide, men det giver en fantastisk konsistens til cocktailen og binder ingredienserne sammen.
Ellers kan du prøve andre Sours som Daiquiri og Pisco Sour. Der er enormt mange lækre varianter af de syrlige cocktails i netop den kategori!
Vild med cocktails?
Tag et bartenderkursus
Hold dig opdateret!
Kategorier
Cocktails
Storytelling
Spiritus
Tips & Tricks
Mallorca
Nyheder
Flere tips til cocktails
4 populære vodka mærker
4 populære vodka mærker Den hvede-destillerede spiritus Introduktion til vodka mærker Vodka stammer fra Østeuropa. Navnet stammer fra det russiske...
Hvad skal man se på Mallorca?
Hvad skal man se på Mallorca?Top 5 seværdigheder på øen Serra de Tramuntana Serra de Tramuntana er et bjergområde på den nordvestlige del af...
Job med god løn i dit sabbatår
Job med god løn i dit sabbatår Tjen gode penge som bartender God løn som bartender Drømmer du om et sabbatår med et spændende job og en god løn? Så...
Hvordan bliver man bartender
Hvordan bliver man bartender? Bliv en eftertragtet bartender!Et socialt og varieret jobDrømmer du om at arbejde som bartender? Når du er bag baren,...