Manhattan • Opskrift og facts på Manhattan

Vælg en side

Manhattan

En tidløs favorit med elegance og klasse

Som en tår af det pulserende New York

Manhattan var en yderst berømt cocktail i hele verden kort efter sin opfindelse på Manhattan Club i New York City omkring 1880 (som historien fortæller). Gennem årene har den klassiske bourbon-cocktail været både populær og upopulær, indtil den fandt sin plads i den håndværksmæssige cocktail-renæssance.

Overraskende nok ser og smager Manhattan stort set identisk på enhver anstændig cocktailbar, som den gjorde i det 19. århundrede. Manhattans kombination af amerikansk bourbon og italiensk vermouth, genoplivet med et par dråber af bitter, er tidløs og velsmagende – selve definitionen af, hvad en cocktail skal være.

Opskrift på Manhattan

Alt du behøver for at lave en klassisk Manhattan er: martiniglas, jigger, strainer, stirglas, peeler og en barske.

Ingredienser

  • 6 cl bourbon eller rye whiskey
  • 2 dashes Angostura Bitter
  • 1 cl sød vermouth
  • 1 cl tør vermouth
  • Garnish: maraschino kirsebær og citron zest

Fremgangsmåde

  • Fyld et martiniglas med isterninger.
  • Hæld bourbon, sød vermouth, tør vermouth og Angostura Bitter i et stirglas med is.
  • Stir, indtil det er godt afkølet.
  • Hæld isterningerne ud af martiniglasset.
  • Strain blandingen over i det afkølede martiniglas.
  • Pynt med et maraschino kirsebær og en citron zest.
Manhattan historie og opskrift

Tips til opskriften

Det er op til dig, om du vil mixe cocktailen med bourbon eller rye whiskey. Ryes har en mere krydret og kantet profil, hvor bourbon vinder på sødmen.

Angostura Bitter er et must i enhver variation, da den binder whiskyen og vermouthen sømløst sammen. Godt nok er maraschino kirsebæret “kun” garnish, men det tilføjer en perfekt mængde sødme til cocktailen.

Lignende cocktails

Cocktails, der minder om Manhattan i smag, ingredienser og type.

Variationer af Manhattan

Manhattan har enormt mange kvaliteter, alligevel finder bartendere stadig på forskellige måder at tilpasse opskriften.

Du kan f.eks. lave forskellige versioner ved hjælp af vermouthen. Du kan enten nøjes med tør vermourth eller sød vermouth. Så får du enten en, ja … sød eller tør Manhattan. Den perfekte balance får du dog ved at bruge en cl af hver.

Du kan også lave en Reverse Manhattan. Her skifter du forholdet mellem vermouth og bourbon – og dermed bliver vermouthen til hovedrollen i cocktailen.

Elsker du cocktails?

Bliv certificeret bartender på Mallorca

Hold dig opdateret!

Kategorier

Cocktails
Storytelling
Spiritus
Tips & Tricks
Mallorca
Nyheder

Flere tips til cocktails